
عصاره گیری با سوکسله یکی از روشهای مهم استخراج مواد مفید از گیاهان است که در صنایع مختلف از جمله صنعت داروسازی، صنایع غذایی و تولید کنسانتره گلاب و عطر استفاده میشود. در این روش برای استخراج عصاره ابتدا گیاه در دستگاه سوکسله قرار داده شده و پس از تکان دادن و له کردن، مواد فعال و آنتی اکسیدانها از گیاه استخراج و جدا میشوند.
یکی از مزایای استفاده از عصاره گیری با سوکسله، سادگی و سرعت این روش است. به دلیل وجود دستگاهی مناسب برای انجام این کار و استفاده از عملیاتی ساده، استخراج مواد فعال از گیاه در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد.
برای مثال برداشت عصاره از گیاهانی مانند نعناع، لیمونبوم، آویشن، خارشتر و… با استفاده از سوکسله بسیار سریع و ساده هستند. عصارهای با کیفیت بالا به دست میآید که ترکیبات آن با قدرت بالایی ضد اکسیدانی و آنتی باکتریالی دارد و مناسب برای استفاده در صنایع مختلف است.
در عصاره گیری با سوکسله، حضور حلالهایی مانند الکل و آب میتواند ضروری باشد. برای مثال همانطور که در ساختار ترکیبات شیمیایی عصاره گیاهان مختلف دیده میشود، برخی از ترکیبات برای حل شدن در آب به این ماده نیاز دارند. بهعلاوه، حضور حلال الکل به عنوان ماده ضدمیکروبی و نگهدارنده در عصارههایی که برای مصارف غذایی استفاده میشوند، مفید است.
